Официален представител на британското правителство скастри новоизбрания президент  на Аржентина

...
Официален представител на британското правителство скастри новоизбрания президент  на Аржентина
Коментари Харесай

От британското правителство скастри новоизбрания президент на Аржентина

" Официален представител на английското държавно управление скастри новоизбрания президент  на Аржентина Хавиер Милей ", това съобщи осведомителната организация от Обединеното кралство Скайнюз.  

От кабинета на Руши Сунак обявиха: Фолклендските острови са английска територия!

" Малко откакто завоюва вота за държавен глава политикът от латиноамериканската страна съобщи: Ще направя всичко допустимо, с цел да си върнем Малвинските острови (както в Аржентина назовават архипелага) ", уточни още цитираната медия.

" Фолклендските острови са отвъдморска територия на Англия. Там през 2013 година се състоя референдум, по време на който 99% от към 3500-те гласоподаватели се оповестиха за оставането им в границите на Обединеното кралство ", добави организацията, като се базира на представителя на " Даунинг стрийт " 10

Справка на екипа на сподели:

Фолклендските острови се намират край югозападната част на  Атлантическия океан, на 343 километра от аржентинския остров Естадос. Архипелагът е английско притежание от 30-те години на ХIХ век.

Военни под командването на Буенос Айрес направиха десант на 2 април 1982 година Британците изтласкаха аржентинците за към два месеца.

Неуспехът на военната интервенция бе измежду аргументите за рухването на хунтата в Буенос Айрес от власт през 1983 година

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР